• Suurenna fontin kokoa
  • Fontin oletuskoko
  • Pienennä fontin kokoa

Oppisopimus, oppisopimuskoulutus ja oppisopimuspaikat

Oppisopimuskoulutus tapahtuu suurimmaksi osaksi työpaikalla. Työnantaja ja työntekijä solmivat määräaikaisen työsopimuksen ja oppisopimuskoulutuksessa oleva saa työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Työssä oppimista täydennetään kyseisen ammatin opinnoilla.

    

 

Oppisopimuskoulutuksen edut

Oppisopimus poikkeaa monella tavalla perinteisestä opiskelusta. Tämä poikkeavuus tuo mukanaan monia etuja ja antaa hyvän vaihtoehtoisen tavan oppia. Osa näistä eduista on esitettynä alla.

Oppisopimuksella koulutetaan yleensä vain tarpeeseen. Koska työnantaja järjestää suurimman osan oppisopimuskoulutuksesta, työntekijöitä koulutetaan täyttämään työnantajan tarvetta. Tämä tarkoittaa sitä, että koulutuksen päätyttyä koulutettu saa töitä heti valmistuttuaan.

Oppisopimuskoulutuksesta saa palkkaa. Opiskelu tarkoittaa yleensä sitä, että opiskelujen ajan pitää selvitä pienemmillä tuloilla. Monelle tämä on suurin este opintojen aloittamiselle. Oppisopimuksella kouluttautumisessa ei ole tätä samaa ongelmaan, sillä oppisopimuskoulutuksesta saa työehtosopimuksen mukaista palkkaa.

Oppisopimuskoulutus on lyhytkestoinen. Oppisopimuskoulutus kestää 1-3 vuotta ja aikaisempi työkokemus tai opinnot lyhentävät tätä aikaa. Kyseessä ei ole siis pitkään kestävä koulutus, vaan oppisopimuksella koulutettavat saavat pätevyyden nopeasti.

Oppisopimuskoulutus on käytännönläheistä. Kaikille ei sovi perinteinen tapa oppia ja kouluttautua istuen tunneilla tai luennoilla. Näille tekemiseen keskittyneille ihmisille oppisopimus on erinomainen tapa opiskella. Ammatti opitaan suurimmaksi osaksi tekemällä eikä lukemalla.

Oppisopimuspaikat

Oppisopimuskoulutukseen haluavan kannattaa ottaa yhteyttä työnantajiin ja tiedustella heidän haluaan ottaa työntekijöitä oppisopimuksella töihin. Tätä etsintää helpottaa oppisopimus.net , jolla on oma oppisopimukseen välityspalvelunsa, joka yhdistää oppisopimuskoulutukseen haluavat ja työnantajat. Tämän lisäksi oppisopimustoimistot ja oppisopimuskeskukset ympäri Suomea järjestävät oppisopimuspaikkoja. Suurimpien kuntien oppisopimustoimistot ja linkit ovat alla:

   

 

Haku


Valmennus.info - Valmennus ja koulutus sekä valmennuskurssit

Palautetta palvelusta voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen palaute ( at ) valmennus.info

Tietosuoja: Sivuillamme ei ole rekisteröitymis- tai kirjautumismahdollisuutta, joten henkilötietoja ei kerätä. Kaikki sisältö on maksutonta.